Ένα ξεχωριστό μουσικοθεατρικό ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη του ρεμπέτικου τραγουδιού παρουσιάζεται την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026, στις 20:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας στη Λιβαδειά, με ελεύθερη είσοδο.
Με τίτλο «Τα ρεμπέτικα μας μες τη στράτα», το μουσικοθεατρικό δρώμενο ιχνηλατεί την πορεία του ρεμπέτικου μέσα από τραγούδια σημαντικών δημιουργών του, πραγματοποιώντας μια αναδρομή από τα κλέφτικα λημέρια και τους τεκέδες έως τα λαϊκά ταβερνάκια και τα κέντρα της δεκαετίας του ’50.
Στην παράσταση συναντώνται θέατρο, ζωντανή μουσική και αφήγηση, φωτίζοντας σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του αστικού λαϊκού τραγουδιού, αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν η δισκογραφία, ο φωνόγραφος και οι κρατικές παρεμβάσεις στην πορεία του.
Συμμετέχουν η πολυπληθής Λαϊκή Ορχήστρα «Τσούρμο επί χορδών», ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς, το Θεατρικό Τμήμα του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χορωδία Αταλάντης», οι ATactOI και ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού.
Το σενάριο υπογράφει ο Αντώνης Κόντος, τη σκηνοθεσία και τον φωτισμό η Μαρία Νίκη Ρηγινιώτη, ενώ την αφήγηση η Ειρήνη Γουργιώτη. Στην παράσταση συμμετέχει μεγάλος αριθμός μουσικών, τραγουδιστών και ηθοποιών.
Την εκδήλωση στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ενώ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λεβαδέων.




© 2020 - 2021 | Designed with 💗 by