• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
8 °c
Parnassos
10 ° Δε
10 ° Τρ
12 ° Τε
15 ° Πε
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
iparnassos
media
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
iparnassos
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Αρχική Φωκίδα

Τσαμαντάνης προς Μπούγα: «Με τη Φωκίδα ή με τον κ. Μητσοτάκη;»

20 Ιουλίου, 2026
σε Φωκίδα
0 0
0
Χρ. Τσαμαντάνης: «Η επίσκεψη Τσίπρα στη Φωκίδα κατέδειξε τον αέρα πολιτικής αλλαγής»
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκαλούν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Φωκίδας. Ο Χρήστος Τσαμαντάνης επανέρχεται με αιχμηρή ανακοίνωση κατά του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα, ζητώντας του να τοποθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι στις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Δελφών και Δωρίδας, τα οποία αντιτίθενται στην ένταξη της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της άρδευσης στην ΕΥΔΑΠ. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρ. Τσαμαντάνης για υδάτινους πόρους Φωκίδας: «Με τη Φωκίδα ή τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Μπούγας;»

Το ερώτημα που είχε απευθύνει προς τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας κ. Ι. Μπούγα σε προηγούμενη ανακοίνωσή του επαναφέρει ο Χρήστος Τσαμαντάνης με νέα του τοποθέτηση. «Θα στηρίξει τους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη και θα συμπεριφερθεί ως Υφυπουργός της Κυβέρνησης ή θα υπερασπιστεί τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Δελφών και Δωρίδας, λειτουργώντας ως Βουλευτής Φωκίδας;», επισημαίνει σκωπτικά ο πρώην Υπ. Βουλευτής στην Π.Ε. Φωκίδας, θέτοντας υπόψη τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Δελφών και Δωρίδας, με αφορμή το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που προβλέπει αλλαγές στη διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης μέσω της επέκτασης της Ε.ΥΔ.ΑΠ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαμαντάνης επισημαίνει τα εξής:

«Την εβδομάδα που πέρασε, οι Δήμοι Δελφών και Δωρίδας έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα για την προστασία των υδάτινων πόρων του Μόρνου. Τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων έλαβαν ομόφωνες αποφάσεις κατά της ένταξης της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της άρδευσης στην Ε.ΥΔ.ΑΠ., ξεκαθαρίζοντας ότι η διαχείριση του νερού δεν παραχωρείται. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στις αποφάσεις τους, “το νερό είναι και παραμένει αδιαπραγμάτευτα δημόσιο αγαθό”.

Απέναντι σε αυτή την ξεκάθαρη στάση της τοπικής κοινωνίας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης του κ. Μητσοτάκη και, τύποις όπως αποδεικνύει με τη στάση του, Βουλευτής Φωκίδας, έλαμψε ξανά διά της απουσίας του. Απουσίασε και από τα δύο Δημοτικά Συμβούλια, σε μία από τις κρισιμότερες συζητήσεις για το μέλλον του τόπου, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις και περιφρονώντας επί της ουσίας τους δύο Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής μας εν συνόλω.

Η στάση του, βέβαια, δεν αποτέλεσε έκπληξη. Είχε ήδη προϊδεάσει τους πολίτες μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 07/07/2026, στο οποίο, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χαρακτήρισε την επέκταση της Ε.ΥΔ.ΑΠ. στη Φωκίδα ως “μεγάλη ευκαιρία”, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο θα χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα, όπως ο Παραλίμνιος, δημιουργώντας έτσι “μεγάλες δυνατότητες για τον τόπο”.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο κ. Μπούγας επιλέγει να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές επιλογές αντί να σταθεί δίπλα στους πολίτες της Φωκίδας που τον εξέλεξαν και τις Δημοτικές Αρχές που απηχούν τις ανησυχίες τους. Αντί να αφουγκραστεί την ομόφωνη βούληση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, λειτουργεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην περιοχή, προβάλλοντας ως αντάλλαγμα υποσχέσεις για μεγάλα έργα.

Όμως τα μεγάλα έργα δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για την αλλαγή του χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού. Δεν λέει κουβέντα για την Κερκόπορτα που ανοίγει στη νέα πραγματικότητα για τα τιμολόγια των πολιτών ούτε για το γεγονός ότι η Φωκίδα κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο του πολυτιμότερου φυσικού της πόρου.

Στο τέλος της ημέρας, το ερώτημα παραμένει αμείλικτο: Με τη Φωκίδα ή τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Μπούγας; Κι αυτό είναι κάτι που λίαν συντόμως οφείλει να το απαντήσει στους συμπολίτες μας και τις δύο Δημοτικές Αρχές της περιοχής μας, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να τους γυρίζει επιδεικτικά και προκλητικά την πλάτη»

ShareTweetSend
Παρακαλώ συνδεθείτε για να συμμετάσχετε στη συζήτηση
ADVERTISEMENT
  • Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
iparnassos_mainlogo

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
  • Φθιώτιδα
  • Φωκίδα
  • Παρνασσός
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Οικο-περιβάλλον
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άρθρα και απόψεις
  • Εκλογές ΟΤΑ 2023

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Καλως ορισες πισω!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας παρακάτω

Ξέχασες τον κωδικό σου? Εγγραφείτε

Δημιουργία νέου λογαριασμού!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για εγγραφή

*Με την εγγραφή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τους Όρους και Προϋποθέσεις και την Πολιτική Απορρήτου.
Ολα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Σύνδεση

Ανακτήστε τον κωδικό πρόσβασής σας

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σύνδεση