• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
8 °c
Parnassos
10 ° Δε
10 ° Τρ
12 ° Τε
15 ° Πε
Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
iparnassos
media
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
iparnassos
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Αρχική Εκλογές ΟΤΑ 2023

Γιατί στην Κουμουνδούρου επέλεξαν Γκλέτσο για τη Στερεά

9 Σεπτεμβρίου, 2023
σε Εκλογές ΟΤΑ 2023, Εκλογές Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
0 0
0
Μήνυμα ενότητας από την παράταξη Γκλέτσου
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Απόστολος Γκλέτσος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Εξέλιξη για την οποία η Εν Δελφοίς έχει ενημερώσει ήδη από τις 14 Ιουλίου.

Οι λόγοι της επιλογής

Η επιλογή του επί οκταετία δημάρχου Στυλίδος (2011-2019) και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για το μεγαλύτερο διάστημα της αυτοδιοικητικής θητείας που εκπνέει αποτέλεσε μια μάλλον αναμενόμενη επιλογή για την Κουμουνδούρου. 

Ο νυν περιφερειακός σύμβουλος είχε “δουλέψει” πολύ εδώ και καιρό στο εσωκομματικό πεδίο την διαθεσιμότητά του για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς, αυτή τη φορά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ στην κατεύθυνση της επιλογής του συνετέλεσε αναμφίβολα και το σοκαριστικό εκλογικό αποτέλεσμα τις διπλής κάλπης του Μαίου και του Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, εξέλιπαν, γιατί δεν ήθελαν να χρεωθούν μια ήττα που τη θεωρούν ως βέβαιη, οι -όχι πολλές, είναι η αλήθεια- περιπτώσεις άλλων προσώπων, όπως ο πρώην Δήμαρχος Σκύρου και τέως Βουλευτής Εύβοιας Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου θεωρούσαν ως αδύναμη και πολιτικά ελλιποβαρή την εκ νέου υποψηφιότητα του νυν επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του κόμματος, Δημήτρη Αναγνωστάκη, για τον οποίο πρόσθετα τα παράπονα ήταν πολλά εδώ και πολλούς μήνες, πως προέκρινε να προβάλλει -και για λόγους προσωπικού του πολιτικού συμφέροντος- τα θέματα της Εύβοιας στο περιφερειακό συμβούλιο, καθιστώντας την παράταξη οιονεί μονοθεματική και με αδιαφορία συχνά για τους άλλους νομούς της Στερεάς.

Τέλος, λόγος της επιλογής Γκλέτσου είναι και το “ναυάγιο” των ζυμώσεων ανάμεσα στις περιφερειακές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του Απ. Γκλέτσου. Πέρα από τη γνωστή κόντρα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – η οποία εκφράστηκε και στις πολύ  πρόσφατες εθνικές εκλογές- που αποτέλεσε, όπως τελικά διαφαίνεται, ισχυρό ανασταλτικό παράγοντα, διαφωνίες υπήρχαν και για “τη σειρά των ονομάτων στη μαρκίζα” και το πρόσωπο του επικεφαλής, με τον Αναγνωστάκη να θεωρεί πως πρέπει να ηγηθεί εκείνος.

Σε κάθε περίπτωση, η “καυτή πατάτα” για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δείχνει να πέφτει στους ώμους του Απ. Γκλέτσου, ο οποίος εκκινεί από ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Αρκεί να επισημάνουμε πως η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κάλπη της 25ης Ιουνίου έφτασε το 22,5%, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό 40,26% και εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 17,7%. 

Σίγουρα θα χρειαστεί πολύς κομματικός πατριωτισμός στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που μένει να φανεί αν θα είναι και αρκετός…

Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 και οι επιδόσεις Γκλέτσου ως ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη  στη Στερεά Ελλάδα έχουν ως εξής:

 

Ετικέτες: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ShareTweetSend
Παρακαλώ συνδεθείτε για να συμμετάσχετε στη συζήτηση
ADVERTISEMENT
  • Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
iparnassos_mainlogo

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
  • Φθιώτιδα
  • Φωκίδα
  • Παρνασσός
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Οικο-περιβάλλον
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άρθρα και απόψεις
  • Εκλογές ΟΤΑ 2023

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Καλως ορισες πισω!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας παρακάτω

Ξέχασες τον κωδικό σου? Εγγραφείτε

Δημιουργία νέου λογαριασμού!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για εγγραφή

*Με την εγγραφή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τους Όρους και Προϋποθέσεις και την Πολιτική Απορρήτου.
Ολα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Σύνδεση

Ανακτήστε τον κωδικό πρόσβασής σας

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σύνδεση