4η έκθεση για το ΣΕΚ Λιβαδειάς, εν μέσω όμως σημαντικών δομικών προβλημάτων
Τ α επαγγελματικά Λύκεια και οι Τεχνικές σχολές για πολλά χρόνια ζούσαν στην “σκιά “της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πλέον όμως κερδίζουν έδαφος και τα παιδιά που αποφοιτούν από αυτές έχουν ίσες ευκαιρίες ίσως και περισσότερες από τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων. Τι γίνεται όμως με το κράτος πως αξιοποιεί τον πλούτο αυτό που γεννάται εδώ και χρόνια, πλέον και στην περιφέρεια;
Η έκθεση του πρώην ΣΕΚ Λιβαδειάς για 4η συνεχή χρονιά έχει δύο αναγνώσεις: Από την μία τα παιδιά που με την βοήθεια των καθηγητών τους μεγαλουργούν και από την άλλη η ανυπαρξία του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που για πολλά χρόνια υπόσχεται την κατασκευή του κατάλληλου κτιρίου, αλλά στην ουσία ούτε μία αίθουσα στο κέντρο της πόλης δεν διαθέτει για την παρουσίαση αυτών των εκθεμάτων, πατεντών και δημιουργιών των παιδιών-μαθητών και ενηλίκων αφού μιλάμε και για εσπερινο ΕΠΑΛ και για ΙΕΚ!

Το κενό αυτό έσπευσε να καλύψει με δέσμευση του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την επόμενη χρονιά, αλλά λύνεται έτσι το ζήτημα;
Συγκεκριμένα στους χώρους φοιτούν 540 παιδιά με 75 καθηγητές και επιπλέον από τις υποδομές του σχολείου χρησιμοποιούν ακόμη τρία επινοικιαζόμενα κτήρια εκτός σχολείου. Μέσα στις βιομηχανίες, μέσα στην αγροτική παραγωγή, χωρίς εργατικά χέρια πλέον και με παιδιά που θέλουν να προσφέρουν και να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα.
Η έκθεση είναι η επιπλέον προσπάθεια τους και η αγάπη για την δουλειά τους και όχι απλά να τελειώσουν μια σχολή. Ας δώσουμε σε αυτά τα παιδιά την προσοχή που τους αξίζει και το μέλλον που ονειρεύονται και τις υποδομές που απαιτούνται.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης παρέστησαν η κ. Χουλιάρα Διευθυντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Βοιωτίας, οι βουλευτές Γ. Πούλου και Γ. Μουλκιώτης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης.

Ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου κ.Μακαλιάς και ο καθηγητής κ.Ξηρογιάννης ήταν αυτοί που έλαβαν το λόγο και υποδέχθηκαν το κοινό στα εγκαίνια της έκθεσης η οποία θα λειτουργεί ως τις 26 Μαΐου 2023, εργαστηριακών έργων θα παρουσιάσουν οι μαθητές (1ου ΕΠΑ.Λ , Εσπερινού ΕΠΑ.Λ & Ε.Κ. Λιβαδειάς), που διοργανώνει το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Λιβαδειάς στο κτήριο του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ) Λιβαδειάς (Δελφών 24-26, Συγκρότημα Τεχνικής Εκπαίδευσης Λιβαδειάς).
Χρύσα Τσεπραηλίδου



© 2020 - 2021 | Designed with 💗 by