Είναι το μεράκι τους…
Είναι η παράδοση….
Είναι η αγάπη για τον τόπο τους……
Στις 26 Φεβρουαρίου, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, θα ψηθεί στην Αμφίκλεια το μεγαλύτερο κοντοσούβλι .
Ο Δήμος Αμφίκλειας με τη βοήθεια των δημοτών θα ετοιμάσουν, και θα ψήσουν το κοντοσούβλι – γίγας που θα φτάσει στο μήκος- ρεκόρ των 130 μέτρων.
Στην Αμφίκλεια, το κοντοσούβλι – γίγας έχει γίνει παράδοση και μέρος του μεγάλου γλεντιού που ακολουθεί κάθε χρόνο τις πλούσιες Αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Το προηγούμενο κοντοσούβλι είχε φτάσει τα 125 μέτρα και οι Αμφικλειώτες έχουν αποφασίσει κάθε χρόνο να το μεγαλώνουν κατά 5 μέτρα.
Η προετοιμασία για το γευστικό κοντοσούβλι περιλαμβάνει τέσσερα στάδια:
Πρώτα πρέπει να μαζευτούν ξύλα και κάρβουνα που θα εξασφαλίσουν τη φωτιά.
Μετά να στρωθεί η ψησταριά των 130 μέτρων που θα ψήσει τα 800 και πλέον, κιλά κρέατος που χρειάζονται.
Ακολουθεί το ψήσιμο και τέλος το φαγοπότι…
Όπου μπορείτε να καταλάβετε τι χάνεται όσοι δεν επιλέγετε Αμφίκλεια για τις Αποκριές!