Ενημερωτικό δελτίο από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες-Δύναμη Αναγέννησης” Παντελή Μαγκλάρα
Στις 30 Δεκεμβρίου 2022 με αριθ. πρωτ. 13163 ΑΔΑ ΩΖ5ΟΩΨΚ-ΙΦΛ με θέμα “Απόφαση Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων” .
Σύμφωνα με την σχετική νομολογία άρθρο 89 ν.3463/06 ορίζεται εκτός των αντιδημάρχων και ο αντιδήμαρχος που αναπληρώνει τον Δήμαρχο όταν απουσιάζει ή κωλύεται να ασκεί τα καθήκοντα του.
Τα λάθη είναι συχνά και ανεπίτρεπτα οι πολίτες μας επέλεξαν και μας εμπιστεύθηκαν πως είμαστε ικανοί να διοικήσουμε τον Δήμο όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται λάθος ή αγνοια νόμου μάλλον το δεύτερο ισχύει. Η άγνοια νόμου δεν συγχωρείται ως παραδεδειγμένη γενική αρχή του δικαίου από τους πολίτες πολύ περισσότερο από θεσμικούς φορείς όπως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας, ως αιρετοί είμαστε υπεύθυνοι για την διαχείριση, τον έλεγχο του δημοσίου χρήματος γνωρίζοντας τις συνέπειες της κακής διαχείρισης όταν ασκούμε τα καθήκοντα μας με προχειρότητα, επειδή έχετε την πλειοψηφία νομίζοντας ότι έχετε το δικαίωμα να λειτουργείται σαν μια μορφή εξουσίας η οποία σας καθιστά ευάλωτη στην αδυναμία των γνώσεων.
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ