Υ πογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και είναι έτοιμο να ξεκινήσει το έργο της ανακατασκευής του κόμβου στο ΒΙΟΠΑ Άμφισσας.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή του ισόπεδου οδικού κόμβου του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας. Ο υφιστάμενος τρισκελής ισόπεδος κόμβος με συμβολή σε υφιστάμενη αγροτική οδό συνδέει την ευρύτερη περιοχή του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται να εκτελεστούν οι εξής εργασίες:
- Διαπλάτυνση της υφιστάμενης διατομής της Εθνικής Οδού και υλοποίηση λωρίδας επιβράδυνσης και λωρίδας επιτάχυνσης για την είσοδο και έξοδο στη συμβάλλουσα αγροτική οδό – οδός ΒΙΟΠΑ Άμφισσας. Στην λωρίδα επιτάχυνσης προβλέπεται να επεκταθεί το υφιστάμενο τεχνικό για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων.
- Ανακατασκευή τμήματος υφιστάμενων νησίδων, στην Εθνική Οδό. Παράλληλα θα κατασκευαστούν τρεις νησίδες, δυο τριγωνικές και μια τύπου “σταγόνα”, στην πρόσβαση της αγροτικής οδού με την Εθνική Οδό.
- Στον κόμβο της εισόδου Άμφισσας, προβλέπεται η επέκταση υφιστάμενου τεχνικού και η επέκταση του ασφαλτοτάπητα στην λωρίδας επιβράδυνσης και εισόδου προς την Άμφισσα στην Ε.Ο. από τον κλάδο της Λαμίας – Άμφισσας , ώστε να βελτιωθούν τα οδικά χαρακτηριστικά.
- Αποξήλωση υφιστάμενων ασφαλτοταπήτων και νέα ασφαλτόστρωση με αντιολισθηρή τελική στρώση.
- Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ανακλαστήρων οδοστρώματος, πλαστικών οριοδεικτών και άλλες εργασίες κάθετης και οριζόντιας σήμανσης
- Έργα οδοφωτισμού.
“Παρεμβαίνουμε στην είσοδο της Άμφισσας και συγκεκριμένα στον κόμβο του ΒΙΟΠΑ. Ξεκινάμε έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, για την πλήρη ανακατασκευή του σημερινού κόμβου και τη δημιουργία σύγχρονου, ο οποίος θα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς κυκλοφορίας”, σχολίασε σχετικά ο Φάνης Σπανός, για να συμπληρώσει:
“Πρωταρχικός στόχος τέτοιων έργων, είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Πέραν αυτού, όμως, η κατασκευή του σύγχρονου κόμβου σηματοδοτεί και την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή”.
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, τόνισε για τη σημαντική αυτή εξέλιξη: “Βιομηχανική Περιοχή χωρίς σύγχρονο και ασφαλή κόμβο δεν υπάρχει. Σήμερα, εμείς αλλάζουμε το τοπίο, καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Άμφισσα, να επενδύσουν στην Φωκίδα, με την Περιφερειακή Ενότητα να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια κατασκευάζοντας κόμβο, όπως αρμόζει σε αναπτυσσόμενες περιοχές”