Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή, η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου δεν παραβρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς (παραβρέθηκε όμως ο συνεργάτης της, Χρ. Δημητρίου).
Στην ανακοίνωσή της η κα Πούλου εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στο δίκαιο αίτημά τους για άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους για να καλύψουν τις ανάγκες, προσφέροντας και πέραν των καθηκόντων τους!
Όπως τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπάρχουν πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις ιατρονοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο, που θα αυξηθούν περισσότερο λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Σημαντικά κενά καταγράφονται στο τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας, στο Φαρμακείο, στο τμήμα Πληροφορικής, στο τμήμα Διατροφής κ.α.
Πρόσφατα, μάλιστα, ζητήθηκε από το Νοσοκομείο νοσηλευτικό προσωπικό για να καλύψει και τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Λιβαδειάς, παρά το ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτόν!
Η κα Πούλου ανέδειξε τα αιτήματά τους στη Βουλή με Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος για το «Νέο ΕΣΥ», έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας.
΄΄Η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΕΣΥ, αλλά προσθέτει και νέα, με το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί!΄΄