Σ ύμφωνα με πληροφορίες, σε τροχιά αξιοποίησης φαίνεται να μπαίνουν προσεχώς τα παραπανω περιουσιακά στοιχεία, τα οποία έχουν ωριμάσει και για τα οποία εκκρεμούν ορισμένες αδειοδοτήσεις για να βγουν και επίσημα σε διαγωνισμό. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη προκηρύξει τους διαγωνισμούς για τους νομικούς συμβούλους που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τις διαδικασίες και οι οποίοι θα παρέχουν επίσης νομικές συμβουλές και υποστήριξη κατα την εξελιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησής τους.
Τα ακίνητα στην Φθιωτιδα
1ον). Το μεγαλύτερο από τα ακίνητα είναι η Ιαματική Πηγή Θερμοπυλών, έκτασης 940 στρεμμάτων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ένα υδροθεραπευτήριο και δύο ξενοδοχειακές μονάδες εκτός λειτουργίας, 80 και 88 κλινών, ένα εστιατόριο επίσης εκτός λειτουργίας, όπως ένα κτίριο γραφείων που χρησιμοποιείται ως τμήμα Τροχαίας της Φθιώτιδας.
Τα επόμενα βήματα αξιοποίησης είναι η εκπόνηση του ΕΣΧΑΔΑ και η έγκρισή του και η εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
2ον). Το άλλο ακίνητο στην Φθιωτιδα για το οποίο θα αναζητηθεί επενδυτής είναι η Ιαματική Πηγή και το κάμπινγκ Κονιαβίτη , το οποίο εκτείνεται σε 827 στρέμματα. Στο παρελθόν λειτουργούσε στην περιοχή κάμπινγκ του ΕΟΤ, ενώ το ακίνητο τροφοδοτείται από δύο ιαματικές πηγές, η μία εκ των οποίων έχει ήδη αναγνωριστεί και για τη δεύτερη προωθούνται οι διαδικασίες αναγνώρισής της. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται υποδομές για 250 τροχόσπιτα, κτίριο υποδοχής, 50 οικίσκοι, πέντε καταστήματα και κτίρια προσωπικού.
Το ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί με την έγκριση ΕΣΧΑΔΑ που θα περιλαμβάνει τις Χρήσεις «Τουρισμός – Αναψυχή» ή Μικτές Χρήσεις «Τουρισμός – Αναψυχή» και «Τουριστικό – Παραθεριστικό χωριό» με έμφαση στα Κέντρα Ιαματικού – Θερμαλιστικού Τουρισμού και δυνατότητα ανάπτυξης τόσο ξενοδοχείων υψηλής ποιότητας όσο και παραθεριστικών κατοικιών. Η επιτρεπόμενη δόμηση θα ανέρχεται σε 52.300 τ.μ., ενώ σημαντικό είναι ότι θα προβλέπεται η δυνατότητα κατασκευής μαρίνας.