• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
8 °c
Parnassos
10 ° Δε
10 ° Τρ
12 ° Τε
15 ° Πε
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
iparnassos
media
Argyriou_winery_Adv
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
iparnassos
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Αρχική Στερεά

Ψήφισμα της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας για παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Γ. Καπεντζώνης: «Ζήτημα που επηρεάζει την καλή λειτουργία των Δήμων»

29 Μαρτίου, 2021
σε Στερεά
0 0
0
Kapentzonis2_iparnassos (1)
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
ADVERTISEMENT

Ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο αιτείται την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, μετά και τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης το Διοικητικό της Συμβούλιο την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του έργου που παράγεται στους Δήμους όλης της χώρας μέσω του εν λόγω προγράμματος, η ΠΕΔ ζητά από την κυβέρνηση να παρατείνει το χρόνο απασχόλησης των σημερινών εργαζομένων σε αυτό, ενώ παράλληλα αιτείται και την επίσπευση των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του επόμενου προγράμματος (2021-2022).

Ο Δήμαρχος Δωρίδος και μέλος της ΠΕΔ κ. Γεώργιος Καπεντζώνης σε δήλωσή του για το θέμα σημείωσε: «Όλοι γνωρίζουν τη σημασία που έχει για την καλύτερη λειτουργία των Δήμων η συνέχιση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Με δεδομένο πως εδώ και χρόνια το μόνιμο προσωπικό συνεχώς μειώνεται είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο η κυβέρνηση να ενσκήψει πάνω στο αίτημά μας, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση σημαντικές υπηρεσίες των Δήμων προς τους πολίτες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Παράλληλα, συνεχίζουμε να αιτούμαστε και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού η οποία θα επιτρέψει εκτός των άλλων και τον καλύτερο μακροχρόνιο σχεδιασμό στο πλαίσιο λειτουργίας του κάθε Δήμου».

Το ψήφισμα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας αναφέρει αναλυτικά:
Εντός του 2020 πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη 36.500 εργαζόμενων στους δήμους και τις Περιφέρειες μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα.
Η χρησιμότητα του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς ενισχύονται σημαντικά οι ήδη αποδυναμωμένοι, από άποψη προσωπικού, Δήμοι μας και μας επιτρέπει να λειτουργούμε επαρκώς.

Από την άλλη πλευρά το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια ανάσα για το εργατικό προσωπικό των τοπικών μας κοινωνιών, διότι επιτρέπει σε ανέργους να εξασφαλίσουν μια μορφή απασχόλησης, έστω και συγκεκριμένης διάρκειας, συνδράμοντας σημαντικά στην αύξηση των οικογενειακών εσόδων.

Ωστόσο, οι συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων ολοκληρώνονται τον Απρίλιο του 2021, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται εφικτό να ξεκινήσει άμεσα το νέο πρόγραμμα για τα έτη 2021-2022.

Το κενό που θα προκύψει για τους Δήμους μας, από άποψη επιχειρησιακής ικανότητας καθώς και λειτουργικότητας, θα είναι τεράστιο. Ορισμένοι μάλιστα μικρότεροι Δήμοι, δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι αν δεν άμεσα ληφθεί μέριμνα, θα «κατεβάσουν ρολά».

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και πολλοί από τους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα συνδράμουν σε θέματα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID19 και των συνεπειών του γίνεται αντιληπτό ότι οι Δήμοι πρόκειται να αποδυναμωθούν την πιο κρίσιμη στιγμή. Κρίνεται απαραίτητο να τονίσουμε ότι η υποστηρικτική συνδρομή των συγκεκριμένων εργαζομένων στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι καθοριστικής σημασίας για τους Δήμους μας και την αποτελεσματικότητά μας.
Παράλληλα, πρέπει να αναφερθεί ότι η επιβολή παρατεταμένων έκτακτων μέτρων, λόγω της πανδημίας, υποχρέωσε αρκετούς από τους απασχολούμενους στο τρέχον πρόγραμμα να τεθούν σε καραντίνα, απέχοντας αναγκαστικά από τα καθήκοντα τους, με αποτέλεσμα τόσοι οι ίδιοι όσο και οι Δήμοι μας να αδυνατούν να αποκομίσουν πλήρως τα οφέλη της εργασίας τους για λόγους ανωτέρας βίας.
Πέραν των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο σημείο λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία ειδικά στους νησιωτικούς και παραθαλάσσιους δήμους, οι ανάγκες αυξάνονται εκθετικά, λόγω της τουριστικής κίνησης.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος υλοποίησης του τρέχοντος προγράμματος αφορούσε τους χειμερινούς μήνες, δεν κατέστη δυνατή, για τους ορεινούς κυρίως Δήμους, η ολοκλήρωση έργων και εργασιών, που είχε προγραμματιστεί να εκτελεστούν με την αξιοποίηση των εν λόγω εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας ζητά από την Κυβέρνηση:

• Την παράταση του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για 4 μήνες ή ως την έναρξη του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, αν αυτή τοποθετείται χρονικά μεταγενέστερα των 4 μηνών.

• Την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έγκριση και την ενεργοποίηση του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έτους 2021-2022.

• Την άρση του αποκλεισμού συμμετοχής των ωφελούμενων του τρέχοντος προγράμματος στον επόμενο κύκλο του προγράμματος, ιδιαίτερα στους μικρούς ορεινούς, μειονεκτικούς ή νησιωτικούς δήμους, δεδομένης της έλλειψης εργατικού δυναμικού.

ShareTweetSend
Παρακαλώ συνδεθείτε για να συμμετάσχετε στη συζήτηση

Like us on Facebook

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Δημοφιλή
  • Σχολιασμένα
  • Τελευταία
eav_iparnassos

Πούλου: απαξίωσης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)

16 Μαΐου, 2022
Ποιες παραλίας στη Στερεά βραβεύονται με “Γαλάζια Σημαία”

Ποιες παραλίας στη Στερεά βραβεύονται με “Γαλάζια Σημαία”

16 Μαΐου, 2022
Προτάσεις 15 εκ€ στο ΠΑΑ 2014-2020 από την Περιφέρεια Στερεάς

Προτάσεις 15 εκ€ στο ΠΑΑ 2014-2020 από την Περιφέρεια Στερεάς

16 Μαΐου, 2022
diek_amfissa_iparnassos-1140x571

Δήλωση ειδικοτήτων φθινοπωρινού εξαμήνου στο ΔΙΕΚ Άμφισσας

16 Μαΐου, 2022
“Όχι  στην αναθεώρηση και την υποτέλεια στα σχολεία”

Πραγματοποιήθηκε στο Δίστομο η εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

16 Μαΐου, 2022
Aegean_Kopanakis Aegean_Kopanakis Aegean_Kopanakis
  • Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
iparnassos_mainlogo

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
  • Φθιώτιδα
  • Φωκίδα
  • Παρνασσός
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Οικο-περιβάλλον
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άρθρα και απόψεις

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Καλως ορισες πισω!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας παρακάτω

Ξέχασες τον κωδικό σου? Εγγραφείτε

Δημιουργία νέου λογαριασμού!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για εγγραφή

*Με την εγγραφή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τους Όρους και Προϋποθέσεις και την Πολιτική Απορρήτου.
Ολα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Σύνδεση

Ανακτήστε τον κωδικό πρόσβασής σας

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σύνδεση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου.