Την άποψη ότι «τείνουμε να συγχωρούμε και να δεχόμαστε άκριτα απόψεις καλλιτεχνών, όταν παίρνουν θέση σε ζητήματα εκτός της τέχνης τους», ενώ στην πραγματικότητα «όσο διάσημοι κι αν είναι, η γνώμη τους δεν έχει μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα από τη γνώμη οποιουδήποτε πολίτη», εξέφρασε ο γνωστός ηθοποιός (και πρώην βουλευτής) κ. Νίκος Ορφανός, σχολιάζοντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, τη δήλωση υποστήριξης του κατάδικου δολοφόνου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που κυκλοφόρησε ως κοινή θέση 112 καλλιτεχνών και δημοσιογράφων.
«Εγώ δεν θα έβαζα ποτέ την υπογραφή μου, με την καλλιτεχνική μου ιδιότητα, σε ζήτημα που δεν έχει σχέση με την τέχνη μου», συνέχισε.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα αλλά παραμένει ένας ενεργός πολίτης. «Όπου μπορώ να βοηθήσω σε κάτι που με εκφράζει, βοηθάω με όλη μου την καρδιά, χωρίς να αποβλέπω σε προσωπικό όφελος, κατά κανόνα πολύ ρομαντικά, πολύ ιδεαλιστικά, γι αυτό και δεν θέλω στην πολίτική να ξαναμπώ ποτέ στην πρώτη γραμμή, γιατί με τέτοια κριτήρια στην πρώτη γραμμή θα σε φάνε. Δεν θα αντέξεις πολύ. Πρέπει να είσαι φιλόδοξος στην πολιτική. Εγώ δεν είμαι!»
Ο κ. Νίκος Ορφανός, ερωτηθείς σχετικά εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και “σηκώνει ήδη τα μανίκια” για την επόμενη μέρα.: «Τα πρώτα μας βήματα είναι να οργανώσουμε ξανά το θέατρο, γιατί το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης είναι ανενεργό εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια. Το θέατρο δεν έχει να επιτελέσει μόνο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, φέτος έχει να αναλάβει και θεματικές εκδηλώσεις, που έχουν να κάνουν με τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης. Εκεί λοιπόν σε συνεργασία με τον Δήμο και το δημοτικό συμβούλιο, όλοι μαζί, θα προσπαθήσουμε να ξαναστήσουμε αυτό το θέατρο στα πόδια του.»
Εκφράζοντας την άποψη πως τα θέατρα άδικα έμειναν κλειστά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς σε κανένα θέατρο δεν καταγράφηκε διασπορά κρουσμάτων, πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός και η οργάνωση για την επόμενη μέρα δεν πρέπει να σταματήσει γιατί δεν δικαιούται κανένα θέατρο, ειδικά αν είναι κρατικώς επιχορηγούμενο να παραμένει κλειστό και σε πλήρη αναστολή, διότι η αποστολή του να παρέχει πολιτισμό στην κοινωνία και στους πολίτες παραμένει. Θα πρέπει λοιπόν να βρει τρόπους να παράγει πολιτιστικό προϊόν, πόσο μάλλον σήμερα που η τεχνολογία έχει πάρα πολλές διεξόδους και επιλογές.»
Σημείωσε δε ότι «ακόμα και όταν επιστρέψει ο κόσμος στα θέατρα, θα πρέπει αυτές οι τεχνολογικές μέθοδοι μετάδοσης θεατρικών παραστάσεων στο διαδίκτυο να παραμείνουν σε ισχύ, διότι υπάρχουν άνθρωποι σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως στα νησιά μας, ή άνθρωπο ηλικιωμένοι, άλλοι ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν, που δικαιούνται να έχουν αυτή την πρόσβαση στις παραστάσεις.»
Ολόκληρη η συνέντευξη