Τηλεδιάσκεψη με μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, είχε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης με επίκεντρο τις εξελίξεις στο πεδίο της πανδημικής κρίσης, αλλά και τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες υγείας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στη Φθιώτιδα.
Από πλευράς του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας έθιξε το θέμα των εμβολιασμών κατά του COVID-19, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς όπως ανέφερε, σε πρώτη φάση, καταγράφεται δυσπιστία και φόβος από σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης. Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της σύμπραξης σύσσωμης της επιστημονικής κοινότητας και την εμπλοκή στην ενημέρωση των πολιτών, όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων και επαγγελματιών, όπως ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, κ.α. προκειμένου να υπάρξει επιστημονική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα εμβολιασμού του πληθυσμού, όταν ολοκληρωθούν πλήρως και επιτυχώς οι διαδικασίες ελέγχου της ασφάλειας των εμβολίων.
Ο κ. Σαρακιώτης τόνισε εκ νέου, την ανάγκη αύξησης του αριθμού των διαγνωστικών ελέγχων (tests), προτάσσοντας το ως το βέλτιστο μέσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κοινός τόπος στη συζήτηση ήταν ότι, είναι επιβεβλημένη η συνταγογράφηση των tests, κάτι το οποίο αποτελεί και πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., με τον καθορισμό μηδενικής συμμετοχής για τους ασθενείς. Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας έθεσε και το θέμα της έλλειψης των αντιγριπικών εμβολίων που παρατηρείται σήμερα στην αγορά, για το οποίο άλλωστε έχει υποβάλλει σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας.
Από πλευράς τους, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, αναφορικά με τη δυσπιστία του κόσμου και το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός αντιεμβολιαστικού κινήματος, τόνισαν την ανάγκη να αναδειχθούν παραδείγματα που θα ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό, με τον ιατρικό κόσμο να παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών. Σε ότι αφορά το σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση, ανέφεραν ότι ως Ιατρικός Σύλλογος, μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο και τις Υ.ΠΕ.
Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης των αντιγριπικών εμβολίων, επεσήμαναν ότι το Υπουργείο Υγείας όφειλε να είχε μεριμνήσει για την έγκαιρη προμήθεια ικανού αριθμού αντιγριπικών εμβολίων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες πρωτίστως των ευπαθών ομάδων, καθώς στελέχη της Κυβέρνησης ήταν εκείνα που διαβεβαίωναν δημοσίως ότι, θα υπάρχει επαρκής αριθμός.
Επίσης, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας επεσήμαναν την αναγκαιότητα παροχής περισσότερων κινήτρων για την προσέλκυση συγκεκριμένων ειδικοτήτων από τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό τη διαχείριση της πανδημίας. Τέλος, όπως ανέφεραν, ο ιατρικός κόσμος είναι βαθύτατα ενοχλημένος από τη στάση της Κυβέρνησης και την εξαίρεσή του από το επίδομα που εξήγγειλε, την ώρα που σήμερα, οι γιατροί τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού συνεχίζουν απρόσκοπτα να παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μάχης.