Ενημέρωση από το Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία της Φωκίδας από τις ΑΠΕ
Η εταιρεία αποσύρθηκε επίσημα από τον αιολικό σταθμό «Ξεροβούνι Ι» των 6 ανεμογεννητριών.
Πλέον αναμένουμε να πράξει το ίδιο και για τους αιολικούς σταθμούς στις θέσεις «Πύργος» με 8 ανεμογεννήτριες και «Μακρυράχη» με 4 ανεμογεννήτριες, οι οποίοι έχουν ήδη φύγει από τον χάρτη της ΡΑΕ.
Μένουν ακόμη οι δύο υποθέσεις για τα έργα «Ξεροβούνι ΙΙ» και «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο», που εκδικάζονται στο ΣτΕ στις 6 και 13 Μαΐου αντίστοιχα.
Ο αγώνας για την προστασία της Οίτης, της φύσης και του τόπου μας δεν σταματά.
Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη σημειώθηκε για την Αγία Ευθυμία.
Η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Άμφισσας έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Δελφών και, με προσωρινή διαταγή, διακόπτει κάθε εργασία στο φωτοβολταϊκό σταθμό στη θέση «Κουτρούλη Ράχη», έως την έκδοση απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων.
Ο αγώνας μας απέναντι σε κολοσσούς όπως η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά συνεχίζουμε δυναμικά, με κινητήρια δύναμη την αγάπη για τον τόπο μας, τη φύση και ένα καλύτερο μέλλον.



© 2020 - 2021 | Designed with 💗 by