Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμη και μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων εμφανίζονται οι αγρότες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα μπλόκα στους δρόμους δεν πρόκειται να λυθούν. Την ίδια στιγμή, επιχειρούν να δείξουν κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας μέτρα ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών ενόψει της εορταστικής εξόδου.
Όπως επισημαίνουν, το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν θα τους βρει δίπλα στα τρακτέρ, στους δρόμους του αγώνα. Ωστόσο, από την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου έχουν αποφασίσει αναδιάταξη των αγροτικών μηχανημάτων, μετακινώντας τα προς τα άκρα των οδικών αξόνων. Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθούν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες στο ρεύμα προς Αθήνα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των εκδρομέων.
Παρά τις επιμέρους διευκολύνσεις, οι αγρότες εμφανίζονται ανυποχώρητοι ως προς τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποχώρησης από τα μπλόκα και προειδοποιούν πως, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, ο αγώνας θα κλιμακωθεί. «Όσοι πιστεύουν ότι τα μπλόκα θα διαλυθούν, κάνουν λάθος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της Τροχαίας, βασική προϋπόθεση για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας αποτελεί η πλήρης απομάκρυνση των τρακτέρ από την Εθνική Οδό, τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, αλλά και από τα σημεία όπου οι αγρότες διανυκτερεύουν εδώ και περισσότερες από τρεις εβδομάδες. Οι αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, με το ζήτημα να παραμένει ανοιχτό.
Η εικόνα στα μπλόκα διαφοροποιείται ανά περιοχή. Στη Στερεά Ελλάδα, το μπλόκο της Θήβα παραμένει σε πλήρη ισχύ, με την Εθνική Οδό στο συγκεκριμένο σημείο να αναμένεται να παραμείνει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Αντίστοιχα αμετακίνητοι δηλώνουν οι αγρότες στη Δυτική Θεσσαλία, τόσο στο μεγάλο μπλόκο της Καρδίτσα στον Ε65 όσο και στα διόδια του Λόγγου στα Τρίκαλα, όπου από τις 23 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Διαφορετική είναι η εικόνα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι αγρότες στο μπλόκο του δυτικού κόμβου Κομοτηνή, στην Εγνατία Οδός και στο ρεύμα προς Ξάνθη, ανακοίνωσαν ότι ο αυτοκινητόδρομος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 23 έως και τις 26 Δεκεμβρίου, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των πολιτών τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Το σκηνικό παραμένει δυναμικό και ρευστό, με την εορταστική έξοδο να εξελίσσεται υπό αυξημένη επιτήρηση. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν η εύθραυστη ισορροπία στους δρόμους θα διατηρηθεί ή αν οι κινητοποιήσεις θα οδηγηθούν σε νέα κλιμάκωση.



© 2020 - 2021 | Designed with 💗 by