• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
8 °c
Parnassos
10 ° Δε
10 ° Τρ
12 ° Τε
15 ° Πε
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
iparnassos
media
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
iparnassos
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Αρχική Φωκίδα Δήμος Δελφών

50 χρόνια μετά και  τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα

13 Νοεμβρίου, 2023
σε Δήμος Δελφών
0 0
0
50 χρόνια μετά και  τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καλούμε τα σωματεία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους απόμαχους της δουλειάς, τους αυτοαπασχολούμενους, κάθε φορέα της πόλης μας, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φοιτητές και τους μαθητές, να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου, προβάλλοντας τα σημερινά αιτήματά μας και τις σύγχρονες διεκδικήσεις μας.

50 χρόνια μετά και  τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

Το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» συγκινεί και μας αγγίζει. Σήμερα η ακρίβεια  λεηλατεί το εισόδημά μας, τρομάζουμε  να ανοίξουμε τους λογαριασμούς και να πάμε super market, σκεφτόμαστε να βάλουμε βενζίνη και πετρέλαιο. Την ίδια ώρα οι μισθοί είναι παγωμένοι και τελειώνουν στα μέσα του μήνα. Η κυβερνητική κοροϊδία «δίνει και παίρνει», με επιδόματα ψίχουλα από την μία, και  από την άλλη μας τσακίζει με την φορολογία και κομμένες κοινωνικές παροχές, ενώ μας λέει αν θες να ζήσεις κάνε 2-3 δουλειές για να συμπληρώσεις ένα μισθό. Όλα τα μετατρέπουν σε εμπορεύματα, κάθε κοινωνικό δικαίωμα, την παιδεία την υγεία, το νερό, που πουλιούνται και αγοράζονται με γνώμονα το κέρδος των λίγων.

Απέναντι σε αυτά τα συνδικάτα και τα σωματεία διεκδικούν την ζωή με δικαιώματα, να μπορούμε να ζήσουμε καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας, με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες, ενάντια στην φοροληστεία, με δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, με ελεύθερο χρόνο και πρόσβαση στον πολιτισμό.

Το σύνθημα “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω oι ΗΠΑ” γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα που η πατρίδα μας λειτουργεί ως βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ορμητήριο για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης. Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, τη λευτεριά και την πατρίδα τους.  Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

 

Τιμούμε τους νεκρούς ήρωες του Νοέμβρη! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες, που αγωνίστηκαν με ηρωισμό, με αυτοθυσία ενάντια στο φόβο που προκαλούσε μέχρι τότε η στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν τον λαό.

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα.

Τιμάμε το πολυτεχνείο κρατώντας καλά αυτά που μας διδάσκει:

κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού. Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! 

Ο δρόμος της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

Ο αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας!

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

6:30μ.μ. || Πλατεία ΛΑΟΥ (Άμφισσα)

ShareTweetSend
Παρακαλώ συνδεθείτε για να συμμετάσχετε στη συζήτηση
  • Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
iparnassos_mainlogo

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
  • Φθιώτιδα
  • Φωκίδα
  • Παρνασσός
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Οικο-περιβάλλον
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άρθρα και απόψεις
  • Εκλογές ΟΤΑ 2023

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Καλως ορισες πισω!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας παρακάτω

Ξέχασες τον κωδικό σου? Εγγραφείτε

Δημιουργία νέου λογαριασμού!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για εγγραφή

*Με την εγγραφή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τους Όρους και Προϋποθέσεις και την Πολιτική Απορρήτου.
Ολα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Σύνδεση

Ανακτήστε τον κωδικό πρόσβασής σας

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σύνδεση