ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαδικτυακό Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας με ελεύθερη συμμετοχή.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» συνδιοργανώνουν διαδικτυακό Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας ανοικτό σε όλους, χωρίς κόστος συμμετοχής.
Εισηγητής του Εργαστηρίου θα είναι ο Γιάννης Φαρσάρης, συγγραφέας και εκπαιδευτικός.
Το Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει τον συμπυκνωμένο αφηγηματικό κόσμο της λογοτεχνίας. Δεν υπάρχει οικονομικό κόστος ή άλλες προϋποθέσεις συμμετοχής και το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Στο Εργαστήρι θα επιχειρηθεί μια περιήγηση γνωριμίας με τον κόσμο της υπερ-μικρής αφηγηματικής φόρμας (micro-fiction). Η προσέγγιση θα είναι θεωρητική, αλλά και πρακτική και θα περιλαμβάνει:
● Ανάγνωση και ανάλυση ιστοριών μικρομυθοπλασίας.
● Μελέτη σχετικού εκπαιδευτικού υλικού που θα διανεμηθεί ηλεκτρονικά.
● Απόπειρα συγγραφής μικροδιηγημάτων, μέσα από ασκήσεις γραφής.
Με την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου, θα εκδοθεί ψηφιακό βιβλίο με επιλογή από τις ιστορίες μικρομυθοπλασίας που θα συγγράψουν οι συμμετέχοντες και θα διατεθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο.
Η διάρκεια του Εργαστηρίου θα είναι 3 δίωρες online συναντήσεις, κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:
● Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 – 12:00 π.μ.
● Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 – 12:00 π.μ.
● Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 – 12:00 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Εργαστήρι θα γίνονται αποκλειστικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Αφού υποβληθεί επιτυχώς η δήλωση συμμετοχής, θα αποσταλεί αυτόματα στο e–mail σας ένας διαδικτυακός σύνδεσμος από την πλατφόρμα Zoom για την ζωντανή παρακολούθηση του Εργαστηρίου. (Ο σύνδεσμος συμμετοχής Zoom που θα λάβετε, θα είναι ο ίδιος και για τις 3 συναντήσεις του Εργαστηρίου)
Πληροφορίες στη Βιβλιοθήκη (κ. Κ. Κεράστα) και στο τηλ. 690 6060 754.
Λίγα λόγια για τον Γιάννη Φαρσάρη
Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός.
Ο Γιάννης Φαρσάρης ασχολείται ενεργά με τα Ψηφιακά Κοινά και την ελευθερία του Διαδικτύου. Γεννήθηκε το 1973 στην Ιεράπετρα Κρήτης. Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και θεατρική γραφή στο Εργαστήρι Πυροδότησης του Θεάτρου Πορεία. Ζει στο Ηράκλειο Κρήτης και εργάζεται ως καθηγητής Πληροφορικής. Έχει δημιουργήσει την Ανοικτή Βιβλιοθήκη (https://www.openbook.gr) και συμμετέχει στην εκδοτική ομάδα του λογοτεχνικού περιοδικού Fractal (https://www.fractalart.gr/). Το τελευταίο βιβλίο του με τίτλο: «ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ – Τριάντα τρόποι για να απελευθερώσεις τη δημιουργικότητά σου» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έσοπτρον. Ο προσωπικός του ιστότοπος είναι: https://www.opensesame.gr