Μια αληθινά τραγική ιστορία που έγινε τραγούδι και ξεκινούσαν με αυτή όλα τα πανηγύρια της Ρούμελης και όχι μόνο,γιατί οι Ελληνές κάνουν τον πόνο τους τραγούδι.
Μην χάσετε την παρουσίαση του κ.Αντώνη Κόντου που δίνει και θα δώσει πολλά μέσα απο την έρευνα του στην ιστορία του τόπου μας.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
ΕΒΓΑ ΜΑΝΟΥΛΑ Μ’ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΣ – Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΧΑΙΝΑ
ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ 1930 ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ.
Μεσοπόλεμος, η Ελλάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, αλλά οι πολιτικές αντιπαλότητες δεν αφήνουν περιθώρια για ειρηνική συνύπαρξη.
Βενιζελικοί και Αντιβενιζελικοί σε μια αιματηρή μάχη για την εξουσία.
Θύματα αυτού του πολέμου οι πρωταγωνιστές του βιβλίου: «Έβγα μανούλα μ’ να με δεις – Η τραγική ιστορία του Σωτήρχαινα».
Μια πραγματική ιστορία που συνέβη το 1930 στη Λιβαδειά.
Πρωταγωνιστής ο Γεώργιος Σωτήρχαινας και συμπρωταγωνιστές δεκάδες άνθρωποι από την Λιβαδειά, το Στείρι, την Αντίκυρα, το Κυριάκι, το Ζερίκι και πολλά ακόμα χωριά και πόλεις της περιοχής.
Οι παρακρατικοί μηχανισμοί στήνουν ιστούς και μπλέκουν σε μια τραγική ιστορία ανυποψίαστους ανθρώπους. Ο τύπος της εποχής καταστρατηγώντας τους νόμους περί τεκμηρίου αθωότητας διαμορφώνει αρνητική άποψη στην κοινή γνώμη και τους ενόρκους ενός δικαστηρίου που θα κάνει πολλά λάθη στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης θα στείλει στο απόσπασμα τρεις αθώους ανθρώπους και θα επιβάλει ποινές ισόβιας κάθειρξης σε πολλούς άλλους για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν.
30 χρόνια αργότερα ο πραγματικός δολοφόνος εξομολογείται την αλήθεια είναι όμως πολύ αργά.
…Αδερφέ μου Βασίλη… Αδικοσκοτώνομαι και θέλω να φροντίσεις να αποκαλυφθεί το ψέμα για να μου πλύνεις το πρόσωπο μου έστω και εις τον τάφο… γράφει στο τελευταίο του γράμμα λίγο πριν την εκτέλεση του ο Γ. Σωτήρχαινας…
90 χρόνια αργότερα ο συγγραφέας του βιβλίου μαζεύει τεκμήρια, ντοκουμέντα και συνεντεύξεις ανθρώπων και τα παρουσιάζει στο κοινό για αποκατάσταση της αλήθειας…
