• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
8 °c
Parnassos
10 ° Δε
10 ° Τρ
12 ° Τε
15 ° Πε
Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
iparnassos
media
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
iparnassos
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Αρχική Στερεά

Έργα και ημέρες του τρένου στη Στερεά

7 Μαρτίου, 2023
σε Στερεά
0 0
0
Εκτροχιασμός τρένου στην Κ. Τιθορέα! (Photos)
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
ADVERTISEMENT

Τρεις εκτροχιασμοί μέσα σε 2,5 μήνες!

“Αυτή είναι η Ελλάδα” είναι η φράση από τα τότε πρωθυπουργικά χείλη που στοίχειωσε την τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο του “Εξπρές Σάμινα”.

Και όμως το 2000 δεν μοιάζει καθόλου μακρινό στην χώρα μας, 23 χρόνια μετά.

Την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη θα στοιχειώνει για πάντα η φράση “πάμε και όπου βγει”, παρόλο που η φράση αυτή προφανώς και δεν ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό, αλλά από έναν μηχανοδηγό στον ασύρματο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα-επιβάτη του μοιραίου συρμού.

Αν όσοι επιβιβάστηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία ήταν οι δυστυχείς της υπόθεσης συνάνθρωποί μας, τυχεροί, αντίθετα, φαίνεται πως στάθηκαν οι χρήστες των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών στη Στερεά Ελλάδα. Ιδίως όταν όλες οι ενδείξεις που συνόδευαν την ακραία δυσλειτουργία του “τρένου του τρόμου” της Hellenic Train τους τελευταίους μήνες συνέκλιναν πως είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί κάποιο πολύ σοβαρό τροχαίο σε κάποιο σημείο του δικτύου της χώρας.

Σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών στη Φθιώτιδα, και πιο συγκεκριμένα στην ακτίνα Λιανοκλάδι-Τιθορέα, έλαβαν χώρα τρεις (!) εκτροχιασμοί τρένων. Στις 2 Αυγούστου η 1521 αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο στην παλιά γραμμή Λιανοκλάδι-Κ. Τιθορέα με τελικό προορισμό την Αθήνα μπαίνοντας ακριβώς στη νέα γραμμή εκτροχιάστηκε στις 9 και 10 το πρωί. Ο εκτροχιασμός του τρένου οφειλόταν σε λάθος χειρισμό αλλαγής κλειδιών, όπως ανέφερε το επιτόπιο ρεπορτάζ του iparnassos.gr, που πρόσθετε ότι το τρένο που εκτροχιάστηκε στην Τιθορέα είχε χτυπήσει αγελάδα (!!) κοντά στο Ελευθεροχώρι, χωρίς να δημιουργηθούν ωστόσο άλλα προβλήματα και συνέχισε το ταξίδι του, μέχρι τον εκτροχιασμό στην Τιθορέα.

Στις 10 Οκτωβρίου είχε σημειωθεί εκτροχιασμός προαστιακής αμαξοστοιχίας στο Λιανοκλάδι, ενώ νέος εκτροχιασμός έλαβε χώρα στις 21 Οκτωβρίου, πάλι στην Τιθορέα, για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί ποτέ.

Αν τα περιστατικά αυτά είναι η κορυφή απλά του παγόβουνου, κι ευτυχώς χωρίς θύματα, εξίσου τραγική είναι η απουσία, ουσιαστικά, σιδηροδρομικής συγκοινωνίας σε όλο το παραπαρνάσσιο πεδίο, η οποία έχει καταδικάσει επί τριετία την περιοχή σε απομόνωση, αν και βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας. Μια περιοχή για την οποία η σιδηροδρομική συγκοινωνία και η σύνδεση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι η μόνη επιλογή εδώ και δεκαετίες και η χρήση του τρένου τρόπος ζωής εμπεδωμένος σε τρεις τουλάχιστον γενιές.

Όλο αυτό το διάστημα, ιδίως εδώ και ενάμιση χρόνο, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας και οι μαζικές κινητοποιήσεις είναι μόνιμο καθεστώς, με συνδιοργάνωση των δήμων Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δελφών και πάνω από 50 συλλόγους από όλο το συγκεκριμένο χωρικό πεδίο. Δεν θα επιμείνουμε αναλυτικά, καθώς η Εν Δελφοίς έχει αναδείξει συστηματικά και με πρωτογενή και επί του πεδίου ρεπορτάζ όλο αυτό το χρονικό διάστημα το θέμα, ούτε θα επεκταθούμε στην ιλαροτραγωδία του “Λευκού Βέλους” (sic)!

Θα τονίσουμε μόνο ότι οι κάτοικοι της περιοχής πληρώνουν μέσα από τους φόρους τους που καταλήγουν στην ετήσια κρατική επιδότηση προς την Hellenic Train για να έχουν τρένο, αλλά συγκοινωνία μέσω τρένου ουσιαστικά δεν έχουν, χωρίς κανένας να έχει αναλάβει την ευθύνη της λογοδοσίας που πήγαν αυτά τα χρόνια τα λεφτά τους!

Και θα καταλήξουμε με το ότι μόνο πριν 4 μέρες, προεκλογικά δηλαδή (!!), ανακοινώθηκε επαναφορά καθημερινού δρομολογίου στη γραμμή Τιθορέα-Αθήνα, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και καταφανέστατα προκειμένου να εξυπηρετηθεί το θεαθήναι ενόψει εκλογών στους…υπηκόους της περιοχής και το επάρατο και θανάσιμο πλέον “κατόπιν ενεργειών μου”, τη μάστιγα αυτή της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.

Ολόκληρο το άρθρο του Ηλία Τσίγκα με τίτλο ¨ Αυτή είναι η Ελλάδα….¨

στην εβδομαδιαία εφημερίδα Εν Δελφοίς

Ετικέτες: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ShareTweetSend
Παρακαλώ συνδεθείτε για να συμμετάσχετε στη συζήτηση
Aegean_Kopanakis Aegean_Kopanakis Aegean_Kopanakis
  • Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
iparnassos_mainlogo

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
  • Φθιώτιδα
  • Φωκίδα
  • Παρνασσός
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Οικο-περιβάλλον
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άρθρα και απόψεις

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Καλως ορισες πισω!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας παρακάτω

Ξέχασες τον κωδικό σου? Εγγραφείτε

Δημιουργία νέου λογαριασμού!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για εγγραφή

*Με την εγγραφή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τους Όρους και Προϋποθέσεις και την Πολιτική Απορρήτου.
Ολα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Σύνδεση

Ανακτήστε τον κωδικό πρόσβασής σας

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σύνδεση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου.