Ο Σύλλογος Νέα Εστίαση Λιβαδειάς στην εσπερίδα που παρέθεσε στα μέλη του, παρουσίασαν οι ειδικοί της MAD in media, την λύση για το τεράστιο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι πολλαπλές εταιρείες δικαιωμάτων που χρεώνουν πνευματικά δικαιώματα σε κάθε είδος μουσικής που ακούγεται κατά κύριο λόγο τα καταστήματα εστίασης.
Της Χρύσας Τσεπραηλίδου
Έχοντας αδρανήσει τα τελευταία χρόνια λόγω γραφειοκρατίας και αψιμαχιών για το ποια δικαιώματα ανήκουν σε πιά εταιρεία, εμφανίζονται τώρα χρεώνοντας αναδρομικά ποσά που οι επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν.
Στην εσπερίδα πρώτος έλαβε το λόγο ο κ.Παχαραλάμπους αντιπροσωπεύοντας το Επιμελητήριο Βοιωτίας και αναλύοντας τα όσα έχουν συμβεί ως τώρα καθώς και τις κινήσεις του Επιμελητηρίου.
Ο κ.Μουρτζούνης,ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέα Εστίαση που διοργάνωσε και την ενημέρωση, αναφέρθηκε στο ότι ήταν απαράδεκτο να μάθουν την συμφωνία της κ.Μενδώνη από το fb και ότι το Επιμελητήριο πρέπει όχι μόνο να προστατεύει αλλά και να ενημερώνει τα μέλη του και να ζητήσει να υπάρξει από το κράτος μόνο μία εταιρεία που να τις αποδίδουν τα πνευματικά δικαιώματα.
Ο κ.Κοτσωχίλης ήταν ιδιαίτερα αναλυτικός σε ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα και ενημέρωσε ότι ,εάν και εφόσον συνεργαστεί με τον σύλλογο της Λιβαδειάς ,θα ασχοληθεί και θα επιλύσει ξεχωριστά τα προβλήματα του κάθε επιχειρηματία, καθώς και θα του προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα για την επιχείρηση του, προγράμματα που έχει κατοχυρώσει η επιχείρηση του ή και συνδιαστικά.
Στο video που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε τα σημαντικότερα σημεία της συζήτησης.
Να αναφέρουμε ότι οι συνθήκες πλέον για την απόδοση των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής που ακούγεται σε κάθε κατάστημα είναι επιβεβλημένες .Εάν πραγματοποιηθεί έλεγχος θα πρέπει να προσκομίσετε τις άδειες αυτών των προγραμμάτων χρήσης της μουσικής, αλλιώς σας περιμένουν μεγάλα πρόστιμα. Η χρήση μουσικής μέσω youtube η άλλου παρόμοιου μέσου θεωρείται παράνομη και δεν σε γλυτώνει από το πρόστιμο ή για την χρέωση από τουλάχιστον δύο εταιρείες που κατέχουν αυτά τα δικαιώματα.