Προετοιμασία για τις φωτιές
H χώρα θα φιλοξενήσει πυροσβέστες από έξι ξένες χώρες για βοήθεια και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
Εναέρια μέσα: Θα έρθουν 42 μισθωμένα εναέρια μέσα συν 40 από τον εθνικό στόλο.
Θα χρηματοδοτηθεί από την Κομισιόν ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου που θα είναι εδώ τον Ιούλιο και Αύγουστο
Αυξάνονται οι εναέριες περιπολίες, αυξημένη συμμετοχή εθελοντών, γίνονται καθαρισμοί σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και σε χώρους που συνορεύουν με αρχαιολογικούς χώρους.
Για το ευρωπαϊκό συμβούλιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι όσο σημαντική είναι η απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο, άλλο τόσο σημαντική είναι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από το Ευρωπαϊκό συμβούλιο η κυβέρνηση θα εξαντλεί το δημοσιονομικό περιθώριο για να ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για να μετριάσει το αποτύπωμα των πρωτοφανών αυξήσεων.
Το εθνικό σχέδιο βρίσκεται σε εφαρμογή, ψηφίστηκε ήδη στη βουλή η διάταξη για επιστροφές 60% για λογαριασμούς ρεύματος από το Δεκέμβριο έως το Μάιο.
Οι ενισχύσεις θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ και θα φθάνουν τα 600 ευρώ
Εως τις 15 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να ξεκινήσει η επιστροφή.
Παράλληλα, ψηφίστηκε και η διάταξη για επιστροφή των υπερεσόδων.
Η κυβέρνηση με συνέπεια τηρεί αυτή τη δέσμευση. Ο κύριος Τσίπρας που αμφισβητεί τη ΡΑΕ για τον προσδιορισμό των υπερεσόδων ήταν ο ίδιος που είχε υποστηρίξει στη Βουλή ότι η ΡΑΕ θα πρέπει να τα προσδιορίσει. Αντιμετωπίζει με μια αβάσταχτη ελαφρότητα τα πιο σημαντικά ζητήματα.
Νόμος πλαίσιο για ΑΕΙ
Βάζουμε τέλος στο χρεοκοπημένο παρελθόν.
Κυβέρνηση και κοινωνία είμαστε με τη μόρφωση όχι με τις βαριοπούλες και τα περιστατικά βίας στα ΑΕΙ.
Για αυτό προωωθούμε το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Πρόκειται για ένα πολύ τολμηρό ν/σ που αποβλέπει σε ένα πανεπιστήμιο που ανοίγει νέους ορίζοντες, με εσωτερικά erasmus, σύνδεση με την εργασία, διπλά πτυχία, start ups φοιτητών.
Η κυβέρνηση τολμά να έρθει σε ρήξη με συμφέροντα κάνοντας πράξη όσα θα οφελήσουν τη μόρφωση των νέων παιδιών.
Η κυβέρνηση έχει όραμα και σχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.
Θα το κάνουμε ακόμη και αν κάποιες ομάδες στηρίζονται από πολιτκά κόμματα. Το ίδιο κάνουν με πανδημία, παγκόσμια οικονομική κρίση.
Τα επεισόδια στο ΑΠΘ ξεκίνησαν μετά την απόφαση της Συγκλήτου να μετατραπεί σε βιβλιοθήκη χώρος που ήταν υπό κατάληψη 34 χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή ομάδες τραμπούκων άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις. Μπήκαν με βαριοπούλες και άρχισαν να καταστρέφουν. Την περασμένη Πέμπτη επιτέθηκαν στην ΕΛΑΣ με αποτέλσμα να τραυματιστεί ένας φοιτητής και ένας αστυνομικός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε και στράφηκε κατά της ΕΛΑΣ. Συνεχίζει την πολιτική κάλυψη της ανομίας και δηλώνει ότι το δίλημμα δεν είναι βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα. Τον καλούμε να τοποθετηθεί καθαρά. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλαμβάνει έναν πανεπιστημιακό χώρο και να τον μετατρέπει σε δικό του χώρο; Μπορεί ο οποισδήοπτε να καταστρέφει; Ποιος έχει δίκιο αυτός που γκρεμίζει μια βιβλιοθήκη ή οι φοιτητές και οι καθηγητές; Θέλει ή δεν θέλει ο κ.Τσίπρας ένας χώρος πανεπιστημίου που ήταν υπό κατάληψη επί 34 χρόνια να γίνει βιβλιοθήκη; Οφείλει να απαντήσει με απλό και ξεκάθαρο τρόπο. Είναι με την ελευθερία ή την ανομία;
Ρεσάλτο στα ελληνικά τάνκερ
Από την πρώτη στιγμή υπήρξε διάβημα διαμαρτυρίας στον Ιρανό πρέσβη και ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας