• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
8 °c
Parnassos
10 ° Δε
10 ° Τρ
12 ° Τε
15 ° Πε
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
iparnassos
media
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
iparnassos
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Αρχική Φθιώτιδα

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Λιανοκλαδίου και Στύρφακας (video)

25 Φεβρουαρίου, 2022
σε Φθιώτιδα
0 0
0
Ολοκληρώθηκε η 1η φάση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Λιανοκλαδίου και Στύρφακας (video)
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
ADVERTISEMENT

Ο λοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η πρώτη φάση αντιπλημμυρικών έργων για την περιοχή του Λιανοκλαδίου και της Στύρφακας της Π.Ε. Φθιώτιδας. Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες και δρομολογήθηκαν μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Ιανός” με στόχο να παρέχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο βασικής αντιπλημμυρικής προστασίας, ενόψει της ωρίμανσης των έργων ολοκληρωμένης προστασίας.

Οι καθαρισμοί των αποστραγγιστικών τάφρων της περιοχής και όλες οι σχετικές εργασίες πραγματοποιήθηκαν με διαδικασίες κατεπείγοντος και υπό την συνεχή επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φθιώτιδας. Αποτέλεσμα ήταν να ολοκληρωθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με πολύ μικρό κόστος, για το μέγεθος της παρέμβασης, όπως τονίζει σχετικό ενημερωτικό δελτίο της περιφερειακής Αρχής, στο οποίο αναφέρονται και τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καραγιάννης είχαν επιτόπου συναντήσεις και συνεργασία για την υλοποίηση των έργων με τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Λιανοκλαδίου Δημήτρη Κιλτσόπουλο, με κατοίκους της περιοχής και αγρότες.

Διευκρινίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή θα εκτελεστούν και νέα αντιπλημμυρικά έργα την επόμενη περίοδο. Συγκεκριμένα, αναμένεται να συμβασιοποιηθούν και να ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 37.500.000 €, που προτάθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποκατάσταση υποδομών της Π.Ε. Φθιώτιδας.

«Το Λιανοκλάδι και τα χωριά του δοκιμάστηκαν σκληρά από τον “Ιανό”. Προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις υποδομές, αλλά και να προστατευτούμε από μελλοντικά φαινόμενα, ξεκινήσαμε μια σειρά παρεμβάσεων άμεσου, αλλά και πιο μεσοπρόθεσμου ορίζοντα.

»Συνδυάσαμε τις τεχνικές γνώσεις των στελεχών μας με την τοπική ματιά και την εμπειρία των κατοίκων της περιοχής και κάναμε στοχευμένες παρεμβάσεις που και από την πρώτη ακόμη φάση τους, έχουν ανεβάσει πολύ το επίπεδο ασφάλειας από πλημμυρικά φαινόμενα.

»Με ελάχιστο κόστος και σε σχετικά σύντομο χρόνο ολοκληρώσαμε μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων και παρεμβάσεων, που άντεξαν κατά τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

»Συνεχίζουμε – ως επόμενο καθοριστικό βήμα – με έργα συνολικού προϋπολογισμού 37,5 εκατ. ευρώ, που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε: «Βασική μας επιδίωξη είναι να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να θωρακίσουμε την περιοχή του Λιανοκλαδίου και της Στύρφακας από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα, η ένταση των οποίων αναμένεται να αυξηθεί και λόγω της κλιματικής αλλαγής. 

»Παρεμβαίνουμε στο σύνολο της Φθιώτιδας με πλήθος σημαντικών έργων και μελετών που στόχο έχουν την επίσπευση και την εκτέλεση έργων ουσίας αντιπλημμυρικής θωράκισης και αναβάθμισης».

 

 

ShareTweetSend
Παρακαλώ συνδεθείτε για να συμμετάσχετε στη συζήτηση
Aegean_Kopanakis Aegean_Kopanakis Aegean_Kopanakis
  • Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
iparnassos_mainlogo

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
  • Φθιώτιδα
  • Φωκίδα
  • Παρνασσός
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Οικο-περιβάλλον
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άρθρα και απόψεις

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Καλως ορισες πισω!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας παρακάτω

Ξέχασες τον κωδικό σου? Εγγραφείτε

Δημιουργία νέου λογαριασμού!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για εγγραφή

*Με την εγγραφή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τους Όρους και Προϋποθέσεις και την Πολιτική Απορρήτου.
Ολα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Σύνδεση

Ανακτήστε τον κωδικό πρόσβασής σας

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σύνδεση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου.