Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο 1ο χλμ Σχηματαρίου-Χαλκίδας στη Βοιωτία και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας.
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετέβη στον τόπο της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Δήμο Τανάγρας
– Νέφος καπνού λόγω φωτιάς σε βιομηχανία στο Σχηματάρι.
Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε βιομηχανία πλησίον του Σχηματαρίου, παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην κυκλοφορούν εκτός των κατοικιών, καθώς επίσης και να έχουν τα παράθυρα των σπιτιών του κλειστά για την αποφυγή αναπνευστικών προβλημάτων, μέχρι να διαλυθεί το νέφος καπνού που υπάρχει στην περιοχή.
Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.
Γενικές πληροφορίες
Η προσωρινή υπερσυγκέντρωση ουσιών (όπως μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου (ΝΟx), διοξείδιο του θείου, αιωρούμενα σωματίδια (Α.Σ.) καθώς και άλλες ουσίες, καθώς και η μεταφορά τους με τη βοήθεια του ανέμου σε γειτνιάζουσες περιοχές ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας στο γενικό πληθυσμό και στις ομάδες υψηλού κινδύνου . Οι ομάδες υψηλού κινδύνου από έκθεση σε καπνό είναι άτομα με άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα, άτομα με καρδιοαγγειακές παθήσεις, χρονίως πάσχοντες, ηλικιωμένοι, παιδιά, έγκυοι και καπνιστές.
Για το λόγο αυτό προτείνεται η ελάττωση των άσκοπων μετακινήσεων και η παραμονή σε κλειστούς χώρους χωρίς απευθείας επικοινωνία με τον εξωτερικό αέρα (κλείσιμο παραθύρων, πορτών και λοιπών διόδων αέρα προς το εσωτερικό).
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση