• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
3 °c
Parnassos
8 ° Πε
11 ° Πα
6 ° Σα
4 ° Κυ
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
iparnassos
planet_books_Adv
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
    • Δήμος Ορχομενού
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
    • Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    • Δήμος Λεβαδέων
    • Δήμος Ορχομενού
  • Φθιώτιδα
    • Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας
    • Δήμος Λαμιέων
    • Δήμος Λοκρών
  • Φωκίδα
    • Δήμος Δελφών
    • Δήμος Δωρίδας
  • Παρνασσός
  • Στερεά
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Άλλα Σπορ
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
iparnassos
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Αρχική Φθιώτιδα Δήμος Λαμιέων

“Δώστε περισσότερα λεφτά στο Γ.Ν. Λαμίας”

Κοινοβουλευτική Ερώτηση Σαρακιώτη, Πούλου και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

25 Νοεμβρίου, 2020
σε Δήμος Λαμιέων, Φθιώτιδα
0 0
0
sarakiotis
0
SHARES
16
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
ADVERTISEMENT

Το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της περαιτέρω χρηματοδότησης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, φέρνει εκ νέου στη Βουλή με ερώτησή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, την οποία και προσυπογράφουν ακόμη 20 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ανάμεσά τους η Γιώτα Πούλου από τη Βοιωτία και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης από την Εύβοια.

Ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας δέχεται ήδη μεγάλη πίεση, το Υπουργείο Υγείας κωλυσιεργεί ως προς την ανάπτυξη των νέων κλινών Μ.Ε.Θ. (μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), την περαιτέρω χρηματοδότησή του για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πανδημίας και τη συμβολή του στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του Ε.Ο.Δ.Υ., την αύξηση των πιστώσεων για τη βέλτιστη υποστήριξη της λειτουργίας του αποκαλούμενου «πέτρινου» κτιρίου (πρώην Σανατορίου) και τον άμεσο διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αν και από το καλοκαίρι είχε γίνει γνωστό από πλευράς Κυβερνητικών στελεχών ότι, θα είχε ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο η δημιουργία επτά κλινών για τη Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, στο πλαίσιο δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μέχρι σήμερα δεν έχει προστεθεί ούτε μία νέα κλίνη.

Μάλιστα, στο κείμενο της ερώτησής τους ο κ. Σαρακιώτης και οι συνάδελφοι του στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, έχει από καιρό επισημανθεί η ανάγκη ανάπτυξης νέων κλινών Μ.Ε.Θ. (υπ’ αριθ. πρωτ. 7625/23-06-2020 ερώτηση), ενώ ασκήθηκε κοινοβουλευτικός έλεγχος (υπ’ αριθ. πρωτ. 1422/04-11-2020 ερώτηση και υπ’ αριθ. πρωτ. 339/04-11-2020 αίτηση κατάθεσης εγγράφων)  αναφορικά με εκατοντάδες αναξιοποίητες κλίνες Μ.Ε.Θ. καθώς και λοιπό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προερχόμενο από δωρεές ιδιωτών…».

Επιπρόσθετα, ο κ. Σαρακιώτης και οι προσυπογράφοντες Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζουν ότι δεδομένης της λειτουργίας και συμβολής του γνωστού και ως «πέτρινου» (πρώην Σανατορίου) στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και της γενικότερης συμβολής του Γ.Ν. Λαμίας στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του Ε.Ο.Δ.Υ. σε ό,τι αφορά τη διενέργεια διαγνωστικών (μοριακών) ελέγχων, εγείρεται η αναγκαιότητα για την περαιτέρω χρηματοδότηση του. Τέλος, οι ερωτώντες Βουλευτές θίγουν το ζήτημα της έως και σήμερα μη τοποθέτησης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, γεγονός που καθιστά ανέφικτη τη σύγκλιση του συλλογικού διοικητικού οργάνου και κατ’ επέκταση τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Ετικέτες: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ShareTweetSend
Παρακαλώ συνδεθείτε για να συμμετάσχετε στη συζήτηση

Like us on Facebook

  • Δημοφιλή
  • Σχολιασμένα
  • Τελευταία
chionodromiko kentro parnassou_iparnassos

Λειτουργία τριών χιονοδρομικών κέντρων, για αθλητές

21 Φεβρουαρίου, 2021
panagiotis aygeris_iparnassos

Απέραντη θλίψη στην Πολύδροσο Φωκίδας

22 Φεβρουαρίου, 2021
Στο ΣΣ  Τιθορέας από σήμερα το μεσημέρι το ΄΄Λευκό Βέλος΄΄ – ΦΩΤΟ

Στο ΣΣ Τιθορέας από σήμερα το μεσημέρι το ΄΄Λευκό Βέλος΄΄ – ΦΩΤΟ

21 Φεβρουαρίου, 2021
covid 19_iparnassos

Επεκτείνεται η διασπορά στη Φθιώτιδα

23 Φεβρουαρίου, 2021
Συνεδρίαση καίριων αποφάσεων!

Μόνιμες Προσλήψεις στους δήμους της Στερεάς Ελλάδας εν όψει

20 Φεβρουαρίου, 2021
prosfiges_iparnassos

Γ. Πούλου: Αποκλεισμός των παιδιών προσφύγων από την εκπαίδευση

24 Φεβρουαρίου, 2021
elaionas_iparnassos

Η Ελλάδα προσπερνά την Ιταλία στην παραγωγή ελαιολάδου!

24 Φεβρουαρίου, 2021
test-koronoiou-iparnassos

Αρνητικά όλα τα rapid tests στη Θήβα

24 Φεβρουαρίου, 2021
astynomia amfissas_iparnassos

Ανοιχτή επιστολή αστυνομικών Φωκίδας σε Μπούγα

24 Φεβρουαρίου, 2021
koronoios

“Βράζει” η Στερεά, 45 νέα κρούσματα η Φθιώτιδα

24 Φεβρουαρίου, 2021
  • Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
iparnassos_mainlogo

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Βοιωτία
  • Φθιώτιδα
  • Φωκίδα
  • Παρνασσός
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Οικο-περιβάλλον
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άρθρα και απόψεις

nowtopia_mainlogo © 2020 - 2021 | Designed with 💗 by ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Καλως ορισες πισω!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας παρακάτω

Ξέχασες τον κωδικό σου? Εγγραφείτε

Δημιουργία νέου λογαριασμού!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για εγγραφή

*Με την εγγραφή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τους Όρους και Προϋποθέσεις και την Πολιτική Απορρήτου.
Ολα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Σύνδεση

Ανακτήστε τον κωδικό πρόσβασής σας

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σύνδεση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου.